blana naturala de chinchilla

Haine de blana naturala Chinchilla: cum se realizează?  

Prețioasă, luxoasă, elegantă și delicată, o blana de chinchilla este considerată o operă de artă în lumea blănăriei. Textura sa suplă, aspectul exotic și greutatea ultra redusă nu au rival.  

Știai că blana de chinchilla este considerată a fi de 30 de ori mai moale decât părul unui om? Este cea mai mătăsoasă dintre tipurile de blănuri care există pe piață. Dacă ai în plan să-ți cumperi o  haina de blana naturala dama din chinchilla, atunci ai ajuns în locul potrivit, deoarece acest articol te va ajuta să înțelegi fiecare detaliu despre aceste tipuri de blănuri.   

De ce să alegi o haina de blana? 

Blana este, probabil, cel mai vechi material din cate se fabrică haine de iarnă pe care l-au avut oamenii la îndemână. Blana vine în diferite tipuri, iar fiecare este unică în felul său. Unul dintre motivele pentru care oamenii cumpără blană este durabilitatea ridicată a acesteia. O haină de blană adevărată va adăuga farmec și lux ținutei tale. În plus, nicio altă ținută de iarnă nu poate egala confortul, căldura, dar și rafinamentul hainelor de blană. Acestea sunt atemporale și sunt la modă de zeci de ani și vor continua să domine lumea modei.  

Cu toate acestea, una dintre cele mai luxoase și confortabile blănuri este, fără îndoială, blana de chinchilla. Textura sa moale și căldura o fac unică.  

De ce blana de chinchilla este atât de mătăsoasă? 

Blana de chinchilla este considerată a fi un material natural plin de farmec. Dacă oamenii numesc nurca regele blănurilor, iar zibelina regina, atunci poate că chinchilla este prințesa hainelor de blană. 

Dar, ce o face să fie atât de mătăsoasă? 

Dacă analizezi o chinchilla obișnuită, vei descoperi că aceasta are 50-80 de fire de păr care cresc într-un singur folicul. În timp ce noi, oamenii, avem doar două sau trei fire de păr într-un folicul, motiv pentru care blana de chinchilla are cea mai moale textură.  

Cum se realizează o haină de blană din chinchilla? 

Pentru a face o haină de blană perfectă, ar putea fi nevoie de cel puțin 100 de chinchile. Aceste animale sunt mici, prin urmare și blana lor este mică. Valoarea ridicată a hainelor de chinchilla se datorează, în principal, dificultății de a le colecta, precum și lipsei de material (acest animal nu este unul comun). Din acest considerent, special pentru blana, dar și pentru carne se cresc Chinchilla Royal, blănuri pe care le poți găsi și pe site-ul nostru. De asemenea, reproducerea chinchilelor este și ea dificilă, întrucât o femelă chinchilla poate da naștere doar la 3 pui pe ciclu de reproducere. Iar această reproducere are loc o singură dată pe an.  Este nevoie de timp pentru a le crește astfel încât să se poată face blănuri din ele. 

Totul începe cu un pachet de blănuri de chinchilla de calitate superioară, pachet format din blănuri care au caracteristici comune, cum ar fi mărimea, culoarea și calitatea părului. Se inspectează fiecare piele în parte pentru a vedea dacă are imperfecțiuni, iar pieile care nu corespund standardelor sunt aruncate. Modelul produsului final determină dimensiunea pieilor de chinchilla care urmează să fie utilizate. Obiectivul este obținerea unui aspect perfect din punct de vedere estetic. 

Rândurile de blană de chinchilla sunt cusute astfel încât să acopere în mod adecvat fiecare parte a modelului de hârtie. Apoi sunt stropite cu apă, ceea ce le face mai elastice și mai maleabile, astfel încât să poată fi capsate pe plăci de hârtie sau de lemn. Plăcile de lemn sunt expuse la soare și sunt lăsate să se usuce. Capsele sunt îndepărtate, iar rândurile de blană sunt gata pentru următoarea etapă. 

Pieile de chinchilla sunt delicate. Se aplică o țesătură adezivă subțire, dar durabilă, pentru a le întări și a preveni ruperea lor. Apoi, toate părțile hainei, cum ar fi gulerul , mânecile, spatele și partea din față sunt gata să fie cusute împreună. Haina asamblată este inspectată, astfel încât să nu aibă imperfecțiuni, iar atunci când standardele de calitate sunt îndeplinite, aceasta este predată croitoresei. 

O croitoreasă cu experiență o va coase și va adăuga buzunare, cârlige și bucle, nasturi și șireturi, în funcție de cerințele de design. 

Toate aceste haine de blana naturala chinchilla sunt supuse unei inspecții finale, după care produsul este disponibil pentru vânzare.  

Ce avantaje are o haina de blana din chinchilla? 

Sunt ideale pentru persoanele predispuse la alergii 

Chinchilele au cel mai dens păr dintre toate celelalte mamifere. Ele sunt lipsite de paraziți. Prin urmare, sunt perfecte pentru persoanele care sunt predispuse la orice fel de alergii. Sunt perfecte pentru persoanele cu pielea sensibilă, inclusiv pentru bebeluși. 

Oferă căldură și confort 

Aceste blanuri de lux sunt cele mai călduroase dintre toate celelalte tipuri de blană disponibile pe piață. Acestea te pot proteja împotriva temperaturilor foarte scăzute.  

Sunt foarte valoroase 

Blănurile din blană de chinchilla au un preț ridicat deoarece materialul este limitat și foarte valoros. Blănurile de chinchilla sunt rare și de dimensiuni mici, ceea ce necesită mai multe blănuri pentru a crea o haină. Deoarece nicio altă haină nu-ți poate oferi același nivel de confort și căldură, își merită fiecare ban.  

Cum să-ți alegi o haină de chinchilla? 

În cazul în care vrei să-ți achiziționezi o haină de blană de chinchilla, verifică pe site-ul nostru diferitele modele de blănuri. Hotărăște-te dacă vrei o haină scurtă sau lungă, 100% din blană, sau o geacă de piele cu guler de blană chinchilla.  

În plus, ai putea căuta și diferite accesorii, cum ar fi șaluri, genți, căciuli, gulere, mănuși sau curele care să se potrivească cu haina de blană. 

Însă, un lucru este cert: o haină de blană chinchilla este o investiție inspirată și un simbol al luxului și al rafinamentului, care-ți pune în valoare personalitatea și toate atuurile.