5 motive convingătoare să porți haine de blana naturala

5 motive convingătoare să porți haine de blana naturala 

Îți plac hainele de blană naturală, dar nu ești sigură dacă ar trebui să-ți achiziționezi una?  

Hainele de blană sunt atemporale, frumoase și cu o semnificație aparte. Adesea, aceste haine de blana naturala sunt lăsate familiei de-a lungul anilor drept o moștenire prețioasă. Și, în timp ce putem fi cu toții de acord că o haina de blana este o piesă superbă, există și alte avantaje asociate cu purtarea uneia.  

Odată ce realizezi numeroasele beneficii și înțelegi natura acestei industrii, vei descoperi că achiziționarea unor blănuri naturale este una dintre cele mai bune alegeri pe care le-ai făcut până acum. În cazul în care încerci să te decizi dacă să adaugi o haină de blană de lux în garderoba ta, citește acest articol pentru a afla 5 dintre cele mai importante motive care ți-ar putea susține alegerea.  

  1. O haina de blana este o piesă vestimentară atemporală 

Magia hainelor de blană naturală constă în faptul că nu se demodează niciodată. Tendințele în modă se schimbă de la an la an, însă, investiția în haine de blana dama îți garantează deținerea unei piese vestimentare pe care o poți purta mulți ani la rând, iar frumusețea seducătoare a blănii naturale va oferi în continuare același farmec și aceeași îmbrățișare caldă, prețioasă.  

Și, pe lângă acest lucru, putem fi cu toții de acord că atunci când ne uităm la o haina de blana, ne vin în minte luxul și eleganța. Îți aduci aminte ce sentimente te-au încercat atunci când ai îmbrăcat pentru prima dată o blana naturala dama? Ții minte cât de frumoasă, puternică și încrezătoare te-a făcut să te simți? Imaginează-ți că poți păstra aceste emoții timp de-o viață și că le poți retrăi de fiecare dată când iei haina de blana pe tine. Și ce sentiment incitant este să te simți ca o vedetă de cinema din vechiul Hollywood atunci când te plimbi prin oraș! 

Hainele de blană naturală sunt atemporale. Au fost la modă în 2012, a rămas în continuare la modă în 2022 și vor fi cu siguranță la modă și în 2032. Vrei să fii 100% sigur de acest lucru? Alege un model de blana femei clasic sau unul minimalist și nu vei da greș purtând-o. 

  1. Hainele de blana oferă un confort termic incredibil 

Unul dintre cele mai importante motive pentru care oamenii preferă blănurile naturale este căldura excelentă pe care o pot oferi, chiar și fără a fi voluminoase. Multe persoane își doresc haine de blana femei care să le țină de cald împotriva vremii aspre de iarnă, însă fără să se supraîncălzească sau să transpire. Iar dacă stai să te gândești, animalele de la care se obține blana își petrec iernile în cele mai aspre condiții meteo, fără să înghețe.  

În plus, secretul confortului termic în anotimpurile reci este purtarea hainelor care beneficiază de o bună respirabilitate. Blana naturală permite corpului să respire, menținând o temperatură confortabilă. Majoritatea materialelor naturale, cum ar fi bumbacul, nu oferă căldură, în timp ce materialele sintetice nu oferă o bună respirabilitate. În schimb, hainele de blană naturală oferă o retenție a căldurii de neegalat, în timp ce asigură o respirabilitate excelentă a corpului. Această combinație incredibilă de caracteristici face ca blana naturală să fie ideală pentru frigul extrem. 

  1. Blănurile sunt foarte durabile în timp 

Ai constatat până acum cât de des îți înlocuiești hainele de iarnă fabricate din materiale sintetice (gecile, paltoanele, vestele, etc.)?  

Adevărul este că blana naturală este foarte rezistentă, dacă ai în mod corespunzător grijă de ea. Te poți aștepta ca aceasta să fie la fel de frumoasă ca-n prima zi când ai cumpărat-o, chiar și peste zeci de ani. Tocmai de aceea multe persoane reușesc să-și lase moștenire multe haine de blana din generație în generație.  

Iar explicația vine tot din faptul că animalele de la care se obține blana rezistă bine împotriva zăpezilor, a ploii și a temperaturilor fluctuante. Durabilitatea hainelor de blană este asigurată de cantitățile mari de cheratină și uleiuri naturale pe care le conțin firele de păr.  

În plus, datorită rezistenței și calității lor de lungă durată, hainele de blană pot fi reciclate, restilizate și refolosite de nenumărate ori. 

  1. Hainele de blană sunt foarte versatile 

Blana poate fi asortată cu foarte multe piese vestimentare, astfel încât devine o completare perfectă pentru toate celelalte piese din garderoba ta. De la blugi la rochii de seară, haina de blana dama te ajută să-ți îmbunătățești stilul personal.  

Iar dacă nu știi ce culoare să alegi, cel mai bun mod de a decide culoarea hainelor, a paltoanelor și vestelor de blană este să le asortezi la ținutele tale actuale. În funcție de stilul tău personal, culoarea blănii ar trebui să se potrivească cu nuanțele și culorile pe care le porți cel mai des, sau ar trebui să fie o culoare neutră (negru, alb, maro, gri sau bej).  

  1. Hainele din blană naturală sunt eco-friendly 

Mai vrei să știi un lucru uimitor despre blanuri dama? Sunt sustenabile și ecologice.  

Cele mai multe dintre materialele sintetice au nevoie de mai mult de 200 de ani pentru a se descompune, în timp ce blana naturală se poate descompune într-un singur an. Aceasta se degradează în mod natural, fără a face rău planetei sau oamenilor. Noi, la Carolina Design utilizăm la confecționarea hainelor doar blănuri care provin din surse sustenabile și regenerabile.  

Concluzie 

Unele persoane pur și simplu iubesc textura fină și mătăsoasă a blănurilor și nu ar cumpăra nimic altceva pentru sezonul rece. Altele nu sunt sigure dacă își doresc să facă o astfel de investiție. Însă, dacă iei în considerare confortul asigurat, caracterul atemporal, versatilitatea, durabilitatea și sustenabilitatea pe care o haină de blană ți le poate oferi, ai putea lua decizia mult mai ușor.