piele naturala

Ce este pielea Nappa și cum se obține?

Pielea Nappa este o piele de renume mondial,faimoasă în industria de lux, numită după regiunea Napa Valley din California. Trecând printr-un proces unic de tăbăcire, este una dintre cele mai moi și mai suple piei de pe piață.   

Pielea Nappa se prelucrează din piele de vițel,capră și miel,selectandu-se întotdeauna partea superioară a dermei, care este mai moale și mai rezistentă.  Este folosită într-o varietate de industrii, inclusiv în industria automobilelor de lux.  

De unde provine termenul de piele Nappa?  

 

Pielea Nappa” sau „Napa” își ia numele de la locul unde a fost descoperită pentru prima dată: Valea Napa din California (SUA).   

Cine a inventat pielea Nappa?  

  Istoria ne spune că prima bucată de piele Nappa a fost descoperită pentru prima dată de Emanuel Manasse, un muncitor german, fiu de tăbăcăr, în 1875, la Sawyer Tanning Company. Apoi a numit această piele „piele Nappa” cu referire la locul său de muncă. Termenul a înflorit pe măsură ce Manasse și Sawyer Tanning Company au devenit parteneri în producția de piele Nappa.  

Cum este prelucrata pielea Nappa?  

Potrivit experților, principala diferență dintre pielea Nappa și alte piei autentice constă în principal în procesul său unic de tăbăcire. Acest proces conferă pielii Nappa caracteristicile sale moi și suple.  

Tăbăcirea pielii Nappa este o tăbăcire minerală și, prin urmare, se realizează cu ajutorul sulfatului de crom sau aluminiului. În timp ce tăbăcirea este un proces complex care poate implica douăzeci de pași și poate dura de la câteva zile până la câteva luni în funcție de tehnicile folosite, tăbăcirea cu crom durează doar câteva zile și produce piele moale și flexibilă.  

În timpul prelucrării cu crom, uneori se adaugă coloranți solubili pentru a permite pielii Nappa să ofere culori mai rezistente și pentru a fi mai puțin supusă decolorării în timp. De fapt, tăbăcirea minerală permite pielii să rețînă și să stabilească mai ușor coloranții.   

Acest proces original face pielea ușor de curățat și de întreținut în general.  

Care sunt avantajele și dezavantajele pielii Nappa?  

Că toate tipurile de piele, pielea nappa are avantaje dar și dezavantaje de care ar trebui să tii cont atunci când faci achiziția pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.  

Avantajele pielii Nappa  

Iată principalele avantaje ale pielii nappa:  

✔ Pielea Nappa este o piele foarte moale și extrem de suplă spre deosebire de unele piei „dure”.  

✔ Pielea Nappa își păstrează integritatea și reacționează bine la tensiune/torsiuni, astfel încât nu se șifonează  

✔ Pielea Nappa este o piele netedă de calitate superioară. Prin urmare, este rezistenta și durabila în timp și nu se deteriorează ușor  

✔ Pielea Nappa  lăsă pielea să respire în timp, evitând acumularea de umiditate, care poate deteriora pielea și/sau permite dezvoltarea de ciuperci de exemplu.  

✔ Pielea Nappa este o piele naturală de prima calitate, care dezvoltă de-a lungul anilor, o frumoasă patină atât de apreciata și căutată de iubitorii de obiecte din piele naturala.  

✔ Pielea Nappa, datorita transformării sale reduse este o piele hipoalergenica.  

Dezavantajele pielii Nappa  

Iată principalele dezavantaje ale pielii nappa:  

✖ Pielea Nappa este o piele de calitate care nu este foarte accesibilă. Este folosita în industria autovehiculelor de lux.  

✖ Pielea Nappa este un material care nu gestionează bine temperatura. Frigul iernii sau căldură verii, pot genera senzație de disconfort la purtare.  

La ce se folosește pielea Nappa?  

Pielea Nappa este o piele mai „rar” folosită, în comparație cu pielea integrală, pielea naturală sau chiar unele alternative artificiale (cum ar fi pielea PU sau pielea lipită).   

Se limitează la domenii specifice, adesea luxoase, inclusiv în domeniul mobilierului, al interioarelor auto sau al unor articole de modă cu producători precum Coach, Prada sau Gucci.  

Pielea Nappa se regăsește în sedanurile de lux precum Ferrarri, Mercedes sau Porsche, textura și moliciunea acestora fiind ușor asimilate cilindrilor acestor mărci cochete, mai ales în husele scaunelor auto. Acest tip de tapițerie este foarte căutat și apreciat mai ales de pasionații pretențioși de mașini de lux.  

Indiferent de domeniul în care se utilizează, aspectul de lux este mereu prezent, arătând calitatea acestui tip de piele și considerația să pe piață de lux din întreagă lume.  

Carolina Design se mândrește cu o superbă colecție capsula formată din haine de piele naturală Nappa pentru femei și bărbați.