GARANTIE LEGALA DE CONFORMITATE

CONFORM LEGII 449/2003

Produsele comercializate de magazinul online - CAROLINADESIGN.RO provin din atelierele proprii sau din alte surse autorizate de producatori si beneficiaza de garantie in service-ul propriu din Timisoara.

Termenii si conditiile de garantie sunt in conformitate cu prevederile legale: ordonanta Guvernului nr. 21 / 1992 privind protectia consumatorilor, legea nr. 449 / 2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora. Perioada de garantie este mentionata in certificatul emis de producator si incepe sa curga de la data inscrisa in factura de achizitie; de asemenea aceasta perioada este confirmata si de certificatul de garantie aferent facturii fiscale emis de CAROLINADESIGN.RO

Durata termenului de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la data la care s-a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate sau s-a predat produsul persoanei desemnate de catre acesta pana la data aducerii produsului in stare normala de utilizare, respectiv data notificarii in scris in vederea ridicarii produsului sau predarii efective a produsului catre consumator.

Termenul maxim de solutionare este de 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vanzatorului . Dupa aducerea produsului la conformitate, acesta poate fi ridicat direct de la Service / Atelier sau puteti solicita expedierea acestuia prin curier.

Reparatiile in perioada post garantie pot dura intre 10 - 90 zile.

Aducerea la conformitate se poate efectua prin:

  • reparatia produsului;
  • inlocuirea integrala a produsului;
  • inlocuirea cu produse similare celui in cauza
  • returnarea contravalorii produsului in situatia in care reparatia sau inlocuirea nu sunt posibile;

Conditiile de garantie nu se aplica pentru problemele sau daunele cauzate de client sau in circumstante cum ar fi, dar fara a se limita la urmatoarele:

  • s-a intervenit asupra produsului, a fost reparat si / sau modificat de personal neautorizat;
  • produsul prezinta urme de utilizare in conditii neadecvate / necorespunzatoare modalitatilor de intretinere responsabila

Modalitati de utilizare responsabila a hainelor de blana:

1. FOLOSITI UN UMERAS CU UMERI LATI PENTRU A NU SE FORMA CUTE PE UMERII HAINEI DE BLANA.
2. IN CAZUL UMEZIRII IN URMA PLOII SAU A NINSORII ABUNDENTE, SCUTURATI ENERGIC BLANA SI LASATI-O LA USCAT INTR-UN SPATIU BINE VENTILAT.
3. NU TINETI NICIODATA BLANA IN SACI DE PLASTIC, PENTRU A PREVENI USCAREA DERMEI.
4. PE PERIOADA IN CARE NU PURTATI BLANA PENTRU UN TIMP INDELUNGAT PASTRATI-O INTR-UN LOC USCAT SI RACOROS.
5. CURATATI DOAR IN LOCATII SPECIALIZATE

PROCEDURA TRIMITERII PRODUSELOR IN GARANTIE

Produsele aduse sau expediate in atentia departamentul de service trebuiesc sa fie complete si insotite de o copie a facturii fiscale de achizitie si o copie a certificatului de garantie emis de CAROLINADESIGN.RO  care insoteste factura sau este transmis online, via email, clientului. 

Produsele care necesita acordarea garantiei pot fi expediate la adresa:  str. Gheorghe Pop de Basesti nr 29 Timisoara jud Timis Telefon : 0769004864

DEPARTAMENTUL DE SERVICE

Plata transportului pentru produsele trimise in service (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in sarcina CAROLINADESIGN.RO; expedierea se poate face prin intermediul firmei de curierat Fan Courier.  In eventualitatea in care solicitarea de garantie este nejustificata, iar produsul nu a fost utilizat conform specificatiilor producatorului, solicitantul va achita costurile aferente transportului, precum si costul de diagnosticare a produsului, stabilit de unitatea de service autorizata dupa verificare.

MENTIUNI IMPORTANTE

Pierderea certificatului de garantie, precum si deteriorarea sau stergerea lui pot duce la pierderea garantiei. In cazul in care nu ai primit alaturat facturii sau pe email certificatul de garantie aferent acesteia emis de CAROLINADESIGN.RO il poti solicita oricând la adresa: comenzi@carolinadesign.ro.

Produsele neridicate de la unitatea de service in termen de 6 luni de la finalizarea operatiunilor vor fi declarate abandonate (conform dispozitiilor Codului Civil).