Top 4 cele mai calduroase haine de blana pe care le poți cumpăra

Nu mai este un secret faptul că cele mai multe haine de blana calduroase sunt fabricate din blană naturală. În esență, este primul motiv pentru care civilizații întregi au început să transforme blana într-un articol vestimentar. Iar când aleg o haina de blana, multe persoane sunt interesate de proprietățile sale termice. Și cu atât de multe modele care-ți fură privirea, este greu să iei o decizie obiectivă.  

Dacă te interesează să afli care sunt cele mai călduroase tipuri de haine de blana și de ce, atunci rămâi în continuare. 

Motivul pentru care hainele de blană sunt atât de călduroase 

Totul ține de izolația temperaturii.  

Gândește-te puțin la echipamentul tău de iarnă care nu are blană. Cât este de călduros în comparație cu o haină de blană? Cei mai mulți oameni trebuie să se îmbrace din cap până în picioare pentru a se apropia de căldura pe care o oferă o haină de blană. În plus, îți ia destul de mult timp să-ți pui pe tine multe straturi (pulover, hanorac, fular, căciulă, mănuși). În schimb, haina de blana naturala oferă mult mai multă căldură, fiind în același timp confortabilă și elegantă. 

Să ne întoarcem la izolație – acesta descrie procesul prin care un obiect absoarbe și păstrează căldura. Dar cum funcționează, mai exact, în cazul blănurilor? 

  • Blana te protejează de frig prin formarea a ceea ce se numește „strat frontal”. Acest lucru se produce atunci când aerul rece întâlnește suprafața hainei, iar moleculele provoacă frecare. Deoarece o haină de blană este în mod natural mai groasă decât hainele de iarnă standard, „stratul său frontal” este exponențial mai mare. În plus, blana din care este confecționată haina de blană redirecționează aerul; acest efect îmbunătățește potențialul de izolare al hainei. 
  • Haina de blana naturala reține căldura corpului mult mai bine decât alte tipuri de haine de iarnă. În esență, pentru asta este concepută în mod natural blana. Pe măsură ce corpul tău generează căldură, acesta are tendința de a o pierde, lucru care duce la o senzație mai rapidă de frig. Hainele din blană naturală amortizează acest proces natural. Și astfel este mai ușor să-ți păstrezi căldura corporală în timp ce stai în frig. 

Care este cel mai călduros tip de blană? 

Proprietățile de izolație termică ale unei haine de blana depind de lungimea, densitatea și elasticitatea învelișului de păr. Însă, de regulă, cea mai călduroasă blana aparține animalelor care trăiesc în climate reci și aspre. Iată un clasament al celor mai călduroase tipuri de blănuri:  

  1. Blana de nurcă (vizon) – 24.163 fire/cm2 

Pe primul loc în topul de haine de blana calduroase se afla nurca (vizonul). Blana de nurcă este moale, mătăsoasă și atââât de călduroasă!  

Un studiu a demonstrat că densitatea medie a blănii de nurcă este de 24.163 de fire de blană pe centimetru pătrat în cazul femelelor, și 20.803 de fire pe centimetru pătrat în cazul masculilor. Moale și ușoară, cu firele de protecție lucioase și blana inferioară densă, acest tip de blană reprezintă o investiție bună împotriva frigului extrem.  

Blănurile femelelor sunt de dimensiuni mai mici și se simt mai moi și mai mătăsoase la atingere decât cele ale masculilor mai mari. Este o blană foarte rezistentă, în ciuda aspectului său luxos

  1. Blana de chinchilla – 20.000 fire/ cm2 

Următoarea în listă este blana de chichilla. Iată câteva informații interesante despre ea:  

  • blana de chinchilla provine de la rozătoare al căror habitat natural este Anzii din America de Sud; 
  • numele provine de la Chinchas , popor nativ care folosea blana animalului pentru îmbrăcăminte; 
  • blana a fost introdusă în Europa de către spanioli și a fost foarte apreciată de către regalitatea vremii pentru moliciunea și aspectul său. 

Însă, pe lângă faptul că proprietățile i-au fost recunoscute încă din anul 900 î.H., blana de chinchilla este una foarte moale, cu aproximativ 20.000 de fire de păr pe centimetru pătrat. O caracteristică unică este că fiecare folicul găzduiește 50-60 de fire de păr. Ceea ce este foarte mult, având în vedere că un om are 2-3 fire de păr într-un folicul.  

Pieile de chinchilla sunt foarte subțiri și delicate și necesită multă îngrijire, însă o blană merită toată atenția și investiția deoarece este simbolul rafinamentului desăvârșit. Iar Carolina Design îți pune la dispoziție o gamă variată de blanite dama, astfel încât să alegi modelul care-ți subliniază cel mai bine trăsăturile.  

  1. Blana de vulpe polară – aprox. 20.000 fire/ cm2 

Vulpile polare trăiesc, de obicei, în emisfera nordică, la nord de cercul polar. Clima din cercul polar oferă condițiile ideale pentru dezvoltarea blănii lungi, cu o densitate mare și o calitate a firelor de păr incomparabilă. Blanita naturala dama din vulpe polară are o greutate redusă și un indice de izolație termică ultra ridicat. Blana vulpilor polare este atât de groasă (aproximativ 20.000 de fire de păr pe centimetru pătrat) încât este aproape imposibil să li se vadă pielea. 

Și să nu mai menționăm cât de prețioasă, feminină și elegantă te va face să te simți o haină de blană de vulpe, pe lângă confortul termic optim care vine la pachet.  

Haine de blana calduroase, haine de blana, haina de blana, blana, haine de blana naturala, haina de blana naturala, blanite dama, blana naturala dama, blanita naturala dama, jachete blana, 

  1. Blana de samur/ zibelină – 15.000 fire/ cm2 

Blana de zibelină rusească este foarte prețioasă și una dintre cele mai moi tipuri de blană existente. Pe lângă asta, este și una dintre cele mai scumpe haine de blana naturala, industria de blănuri considerând-o „aur moale”, întrucăt simbolizează rafinamentul și bogăția. 

Blana de zibelină este una dintre cele mai călduroase blănuri existente și poate fi purtată la temperaturi extrem de scăzute, întrucât densitatea părului este de 15.000 pe centimetru pătrat. În același timp, este respirabilă, iar din punct de vedere al greutății, este comparabilă cu nurca. O haină de 100 cm cântărește în medie 3-4-kg, are o textură suplă și este plăcută la atingere. 

O haină de blană va fi cea mai călduroasă opțiune pentru a înfrunta cu eleganță gerurile aspre. Iar Carolina Design îți pune la dispoziție o selecție largă de modele, pentru ca tu să poți alege în funcție de preferințele tale.