cum sa aego haina de blana

3 întrebări la care să-ți răspunzi înainte să-ți cumperi o haină de blană naturală

Carolina Design îți pune la dispoziție o mulțime de modele de haine de blana uimitoare și de foarte bună calitate. Iar dacă ești în căutarea a ceva anume sau vrei să ai confortul de a o alege o haina de blana sau o vesta blana din confortul propriei case (sau de oriunde te-ai afla), achiziționarea uneia online este cea mai bună opțiune.  

Dar, deși iubim comoditatea, uneori ne confruntăm cu paradoxul alegerii – faptul că avem prea multe opțiuni ne lasă mai confuzi ca niciodată atunci când facem cumpărături online.  

Așadar, dacă ai nevoie de puțină îndrumare, am pregătit pentru tine câteva sfaturi și întrebări la care să-ți răspunzi atunci când îți alegi o haina de blana naturala.  

Ce ar trebui să caut? 

Caută întotdeauna o haină care să-ți aducă satisfacție – aceasta este o achiziție care va rezista zeci de ani, așa că trebuie să te simți confortabil cu ea. În al doilea rând, este important să probezi haina pentru a verifica dacă este ușor de purtat.  

Apoi, ar trebui să verifici dacă aceasta este simetrică: culoarea este uniformă, croiala este simetrică, iar aspectul general este reușit pe toată lungimea hainei – acestea sunt principiile de bază pentru început. 

Ce tip de blană ar trebui să cumpăr? 

Atunci când cauți o haină de blană, vei descoperi că există multe tipuri de blănuri disponibile. Deoarece fiecare tip de blană are farmecul ei, credem că ar trebui să știi pe scurt câteva lucruri despre fiecare tip.   

Să trecem rapid în revistă câteva dintre diferitele tipuri de blană disponibile: 

Blănurile de linx sunt cel mai exotic tip de blană pe care industria modei îl poate oferi. Dramatic, sălbatic și seducător sunt cuvintele care caracterizează acest tip de blană.  Dacă îți dorești de o piesă vestimentară prin care să emani opulență, dar și finețe, atunci o haină de linx este potrivită pentru tine.  

Hainele de blană naturală Chinchilla Royal sunt cele mai luxoase și confortabile modele de haine. Simbol al rafinamentului desăvârșit, aceste haine sunt delicate, fine, călduroase și durabile. În cazul în care vrei să debordezi de feminitate și eleganță, o haină de Chinchilla- Royal îți va completa atitudinea sofisticată.  

Blana de nurcă este cunoscută ca fiind o blană foarte prețioasă, cu un aspect elegant, și una dintre cele mai fermecătoare haine de blană de pe piață. Paltoanele de nurcă sunt foarte versatile, fiind potrivite atât pentru tinerele domnișoare care doresc să afișeze o ținută autentică, dar modernă, cât și pentru doamnele fidele stilului clasic.  

 Acest tip de blană este foarte durabilă. Culoarea naturală a acestei blănuri este maro, negru, gri și grej. Blana de raton este atemporală, ușor de asortat datorită nuanțelor sale neutre, putând fi combinată atât cu o pereche de pantaloni, cât și cu o rochie.  

Haina de samur este cea mai scumpă blană de pe piață. Acest tip de blană este cunoscut pentru căldura și finețea sa. Samurul este considerat de ruși „țarul animalelor cu blană”, iar hainele de samur sunt simbolul puterii și a rafinamentului.  

Acest tip de blană depinde de tipul de specie din care provine blana. Aceasta poate fi groasă și moale sau densă și țepoasă. O haină din blană naturală de vulpe nu doar că te va face să te simți prețioasă, feminină la superlativ și deosebit de elegantă, ci va atrage admirativ și toate privirile asupra ta.  

Acum că am enumerat diferitele tipuri de blanuri naturale, nu-ți rămâne de făcut decât să le analizezi pe fiecare și o alegi pe cea care ți-e mai aproape de stilul vestimentar.  

Cum aleg mărimea potrivită la o haină de blană? 

În cazul în care ești într-un magazin, lăsă oglinda să te ghideze. Și analizează haina din toate unghiurile. Aceasta trebuie să-ți vină bine și să se simtă ușoară pe umeri. O haină de blană nu se așază la fel ca o haină de stofă și ar trebui să ceri sfatul consultantului pentru a fi sigur că achiziționezi o mărime corespunzătoare.  

Iar dacă vrei să-ți cumperi una online, măsurătorile sunt cel mai bun mod de a determina dacă o haină de blană se potrivește corect sau dacă aceasta va fi prea mare sau prea mică.  

Iată care sunt pașii:  

  1. Află ce lungime trebuie să aibă mânecile. Prima dată, începe de la decolteu și du centimetrul până la încheietura mâinii. Apoi, pune mâna în talie și ia măsurători începând de la mijlocul cefei, până la umăr, apoi du centimetrul în jos pe braț, până la cot, după care până la încheietura mâinii.  
  1. Măsoară-ți bustul pentru a te asigura că haina de blană se va potrivi perfect și că nu va fi strâmtă în acest punct. Circumferința bustului se măsoară plasând centimetrul în partea cea mai plină a bustului, înfășurându-l apoi sub subsuori, în jurul omoplaților, și înapoi în fașă.  
  1. Urmează talia. Folosește-ți degetele pentru a găsi capătul cutiei toracice. Talia este secțiunea moale și cărnoasă, chiar sub cutia toracică. Pentru a o măsura, înfășoară centimetrul în jurul ei, fără a-l strânge în piele.  
  1. Măsoară și spatele. Lățimea spatelui este diferită de cea a umerilor. Pentru a-ți măsura spatele, vei avea nevoie de ajutorul altei persoane. Acesta/aceasta trebuie să-ți măsoare spatele la nivelul subrațului, fără a include brațele.  
  1. Lățimea umerilor (de la umăr la umăr). Și în acest punct vei avea nevoie de cineva să-ți dea o mână de ajutor. Persoana care te ajută trebuie să măsoare peste curbura umerilor, de-a lungul spatelui. Centimetrul nu trebuie să fie drept pe orizontală în timpul acestei măsurători, ci să se îndoaie într-o buclă lejeră împreună cu umerii tăi.  
  1. Ultimele măsurători sunt la șolduri, asta dacă vrei o haină lungă, așa cum am menționat deja. Începe de la un șold și înfășoară centimetrul în jurul posteriorului, până la celălalt șold.  

Acum că știi măsurătorile, nu-ți rămâne de făcut decât să le compari cu cele de pe site.  

Achiziționarea unei haine de blana poate fi intimidantă. Există atât de multe tipuri de haine de blană, încât s-ar putea să nu știi de unde să începi. Cu toate acestea, dacă îți faci timp să iei în considerare fiecare tip pe rând, vei putea să îți reduci alegerile până când vei găsi haina ideală care să se potrivească cu simțul tău vestimentar și cu personalitatea ta. 

Citeste si: 4 lucruri pe care nu le stiai despre geaca de piele aviator