Cum să îți împachetezi corespunzător haina de blana atunci când te muți

Cum să îți împachetezi corespunzător haina de blana atunci când te muți

Dacă ești o mândră posesoare a unei haine de blana de vulpe, de nurcă sau a oricărui alt articol de îmbrăcăminte din blană naturală, probabil că știi că este important să o întreții și să o depozitezi corespunzător. Acestea sunt unele dintre cele mai de preț piese de îmbrăcăminte pe care le poate avea cineva în posesie, așa că este firesc ca ele să merite o atenție deosebită.

Același lucru este valabil și pentru transportul articolelor de blană dintr-un loc în altul, așa că aici te vom învăța modul în care să împachetezi corect o haina de blana Carolina Design pentru transport.

Curăță haina de blana înainte de a împacheta!

Trebuie să-ți cureți și să-ți întreții în permanență haina de blană naturală pentru a o menține în cea mai bună formă posibilă. Dar, înainte de a o ambala pentru mutare, curățarea profesională a hainei de blană este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face. Murdăria și reziduurile pot rămâne prinse și pot face găuri în blană atunci când aceasta este agitată în timpul procesului de mutare. Odată ce ți-ai curățat bine haina de blană, o poți împacheta corespunzător sau îi poți permite unui profesionist să o facă pentru tine.

Află aici cum o poți curăța în siguranță acasă.

Produsele necesare pentru ambalarea unei haine de blană

Pentru o piesă vestimentară atât de prețioasă, asigură-te că achiziționezi cutii și alte produse de ambalare de calitate, ca să nu regreți mai târziu. Dacă nu dorești să apelezi la un serviciu profesionist de ambalare, vei avea nevoie de următoarele:

 • Cutii de carton de calitate superioară – cele de la supermarketul din zonă nu sunt suficient de bune, deoarece nu poți fi sigur de cât de curate sunt pentru a le folosi la ambalarea corespunzătoare ale unor haini de blana pentru transport.
 • Husă de protecție îmbrăcăminte – să nu fi tentată să alegi o husă din plastic. Optează pentru una din bumbac sau un alt material natural.
 • Umeraș – de preferință din lemn, pentru a nu permite ruginii să prindă formă. Vei avea nevoie de câte unul pentru fiecare blanita naturala.
 • Material de umplutură moale – trebuie să fie lipsit de culoare și fără acizi (vei vedea mai jos pentru ce este necesar).
 • Hârtie mototolită – hârtia simplă, albă, este o alegere mai bună pentru haina de blana naturala decât ziarele, întrucât cerneala poate provoca decolorarea.
 • Bandă adezivă, foarfecă, marker, etichete – lucruri indispensabile atunci când te muți.

Cum ambalez haina blana?

La acest capitol există câteva metode pentru care poți opta. Oricare ți-e alegerea, ai grijă să tratezi blana cu blândețe și delicatețe.

Metoda 1: Transportă haina blanita în cutii

Aceasta este una dintre cele mai economice modalități de a-ți transporta blanuri naturale în siguranță dintr-o locație în alta.

 1.  Folosește hârtie mototolită pentru a umple mânecile – asta le va ajuta să-și păstreze forma în timpul și după transport.
 2. Întoarce ușor umerii pe dos și împăturește ușor hainele mai lungi în două pe lungime.
 3. Folosește un material de umplutură moale (sau hârtie de împachetat) pentru a înveli haina.
 4. Pune-o într-o cutie curată.
 5. Umple restul cutiei cu niște materiale moi, hârtie mototolită sau alt material pentru ambalare.
 6. Închide, sigilează și scrie pe cutie ce comoară conține – acesta este un pas foarte important, peste care mulți trec atunci când împachetează de mutare.

Metoda 2: Husă de protecție îmbrăcăminte pentru haini blana 

Husele din bumbac sunt excelente pentru întreg procesul de mutare. Dar, din moment ce nu-ți oferă un plus de siguranță, aceste huse ar trebui folosite doar atunci când te muți undeva aproape, în aceeași zonă, dar și atunci când ești sigură că haina blana naturala nu va fi expusă la umiditate și căldură.

 1.  Pune haina de blană pe umerașul de lemn și trage cârligul prin gaura din partea de sus a husei de protecție.
 2. Închide cu grijă fermoarul husei și nu așeza niciodată mai mult de un articol de îmbrăcăminte într-o singură husă.

 Iată un sfat practic: poți folosi chiar și fețe de pernă sau huse de plapumă din bumbac în loc de huse de protecție. Însă trebuie să te asiguri că nu sunt murdare sau găurite.

Metoda 3: Cutie cu bară pentru transport haine pentru paltoane cu blana naturala 

Pe piață există cutii care au instalate deja o bară pentru umerașe și sunt excelente pentru haineblana. După ce ai acoperit haina de blană cu o husă, o pui pe umeraș, apoi în cutie. Și în acest mod poți transporta piesa fabuloasă în siguranță la drum lung.

Ce condiții de transport trebuie să respect?

Căldura și umiditatea sunt cei mai mari dușmani ai blănii. De aceea, aceste haini de blana naturala delicate trebuie păstrate în condiții speciale pentru protecția acestora, cel puțin pe timpul verii. Aceleași condiții ar trebui să se aplice și la transportul acestor articole.

Însă, atât timp cât le ții departe de umezeală, de căldură excesivă și o împachetezi corespunzător, blana ta va ajunge cu succes la destinație, în cea mai bună stare.

Acum știi cum să împachetezi corect hainele de blană în cazul în care te muți! Dacă ai întrebări, nu ezita să ne contactezi. Îți stăm mereu la dispoziție.